Geniecompagnie TFE7/8

 

Even voorstellen.

1B

Dit is de Bravo groep onder leiding van sjoonie. Een zeer gezellige groep met:

-          2 limburgers

-          4 brabanders

-          1 gelderse & 1 zuid Hollander

 

Er is altijd wel een meningsverschilletje of discussie, maar meestal met afloop van een lach. Het meeste van onze tijd brengen we door met eenheid 2.7 op Qudus (baluchi mond.) De samenwerking bevalt ons prima. Dat maakte Qudus voor ons ook altijd een gezellige FOB.

 

Namen groeps leden en bijnamen

Dirk                     alias        Murph                                Boordschutter

Albert                  alias        Bertje/tolk                         Chauffeur

John                     alias        Sjoonie                              groeps commedant?? comme wat??

Arnold                  alias        biekie                                Sappeur

Danny                  alias        kleine Danny                     Kpl mineur

Daan                    alias        Daan                                  plaatsvervanger

Joey                      alias       Willy                                   boordschutter 

Danny                  alias        grote danny                        sappeur


Luitenant Inlichtingen

Mijn naam is Larion en ik ben Luitenant Inlichtingen van de geniecompagnie. 


Eigenlijk ben ik redelijk nieuw bij de compagnie, omdat ik van 412 Pantsergeniecompagnie ben overgekomen. Ongeveer 12 weken voor vertrek kwam ik erbij en ben meteen van start gegaan met het volgen van de nodige cursussen. Daarom zie ik ongeveer de helft van de mensen uit de compagnie pas hier in Uruzgan. 


Tijdens deze uitzending houd ik me bezig met alles op het gebied van IED’s, de bermbommen waar in media veel over gesproken wordt. Jullie mogen best weten dat we er met z’n allen hard aan werken om de hoogst mogelijke veiligheid voor onszelf en de andere eenheden te garanderen. Ondanks dat niet iedereen binnen de compagnie zich met IED’s bezig houdt, probeer ik toch iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen buiten de poort. 


Ik wil iedereen thuis (en vooral mijn eigen vrouw Jantien) heel veel sterkte wensen. 


Groeten vanuit Kamp Holland, Tarin Kowt! 


Luitenant Larion


Genieverkenners 2A

Okay,okay,okay,okay, okayyyyyyyyyyyyyy!!!
Hier dan eindelijk een stukje van de genieverkenners, liefst blijven we natuurlijk anoniem, maar om onze fans thuis tevreden te stellen zullen we een tipje van onze sluier lichten.
Allereerst onze codenamen en gedragspatronen:

Linksboven: Scribe (de plaatsvervanger), welgeresepecteerd binnen de groep met name om zijn kritische kijk op het onderhoud  + de tellingen van al het groepsmateriaal.We noemen hem scribe omdat hij de notulist en tevens adviseur van de groepscommandant is.
 
Middenboven: Huit (de chauffeur), de jongste en fysiek sterkste van de groep, omdat de rest van de groep hem niet kan bijhouden, hebben we hem achter het stuur geplakt. Hij brengt ons altijd zo veilig mogelijk van A naar B en zorgt dat de auto altijd spik en span is.Bovendien eet hij minimaal 3 voedselpaketten per dag(daar leeft een gemiddelde local een week van), en komt hiervan geen gram bij.

Rechtsboven: Hally (searcher), de zwaarste van de groep, als hij word losgelaten is letterlijk het beest los, uiterst gretig in zijn vak. Van deze gretigheid krijgt betrokkene natuurlijk veel, heel veel honger, en schroomt dan ook niet om uitgebreid alle voedselpakketten uit te pakken,  de lekkerste eruit te zoeken, en deze vervolgens te nuttigen onder toeziend oog van zijn kwijlende groepsleden.

Rechtsonder: Wes (searcher), de altijd vrolijke en vriendelijke Rotterdammer, behalve als hem iets niet aanstaat dan, want dan is het feest binnen de groep en schroomt hij niet om even een toontje hoger te gaan, en uitvoerig zijn mening te uiten. Verder heeft hij er een hobby aan om zijn lipjes zo mooi, en zo sletterig mogelijk, met balsem te bewerken.

Middenonder: Acky (searcher), de man met de ervaring, hij is de enige die al eerder in dit mooie land heeft mogen verblijven, en bezit dan ook over een hoop kennis van het gebied.
Zijn favoriete bezigheid is het communiceren met locals en met de kinderen spelen.Als hij even de kans waar ziet, duikt hij meteen in een hoekje om een power-napje te doen, en dit kan hij op elke gewenste locatie. Er gaat geen dag voorbij of hij moet het wel even over zijn aanstaande nieuwe motor hebben (like everybody knows, een Yamaha R1).
 
Linksonder: Stein ,(groepscommandant) wat zouden we zonder stein moeten?!.
Zijn rustige houding en uiterste gedrevenheid zorgen ervoor dat deze tijger alom gerespecteerd word door de groep. Dit baasje zorgt ervoor dat we uiterst voorzichtig te werk gaan, en weet de groep altijd op (zijn) gepaste en uiterst nonchalante manier te motiveren. Wel moet men deze aanstaande vader op tijd met rust laten, als hij roept: “Ik word te oud voor deze shit!!” waarna hij zich anoniem in een hoekje terugtrekt.
 
Tot zover het voorstelrondje,

Verder hebben we het goed naar onze zin hier, en zorgen ervoor dat we onze opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren. Het komt regelmatig voor dat we ergens in de woestijn mogen bivakkeren en maken onszelf altijd een warm en knus onderkomentje. Ons motto is ook:

HARD WERKEN, IS HARD ONTSPANNEN.

Op het kamp besteden we veel tijd aan sport, gamen en films kijken, en mochten we een IED gevonden hebben, dan word er een rondje Milkshake besteld.
Hier willen de verwenners (uh verkenners) het voorlopig bij laten.

Groetjes 2A geniecie TFE7


D'n Csm

Mijn taken hierzo bestaan o.a. uit het regelen en coördineren van allerlei inwendige dienst zaken.
Zoals de verantwoordelijkheid over onze woonchalets mbt het leven in en om het chalet.
Daarnaast doe ik onze onderofficieren begeleiden in de breedste zin van het woord.
Begeleiden in bv evaluatie technieken, conflicthantering, communicatie, informatie etc.
Tevens ben ik er elke keer bij als een groep de poort uit gaat. Dan wens ik de mannen succes.
Maar ik sta daar voornamelijk om te kijken hoe het gevoel is bij hun. Of er bv dingen leven. Zoals irritaties, onduidelijkheden etc.
Ik kan dan nog mijn best doen om bij hun die irritatie cq onduidelijkheid weg te nemen, zodat ze met een goed gevoel de poort uitgaan.
Het is uiteraard niet wenselijk dat iemand met een slecht gevoel de poort uitgaat. Dan kan invloed hebben op zijn concentratie en dat willen we zeker niet.
Ook peil ik de sfeer en het moreel binnen de compagnie. Zowel bij de manschappen als bij het kader. Als ik zie dat er, net als bij de mensen die de poort uitgaan, irritaties of onduidelijkheden zijn, dan ga ik daar iets mee doen. Laat het ze onderling uitpraten of ga samen met ze zitten om tips en tools te geven hoe tot een oplossing en werkbare situatie te komen of te blijven.
In de afgelopen weken heb ik met al deze punten reeds te maken gehad. En gelukkig zijn we er tot nu toe nog steeds goed uitgekomen. En waarschijnlijk ook sterker.
Het is toch voor iedereen een nieuwe situatie en je zit nu 24 uur met elkaar opgescheept. Plus dat je daar nog eens het spanningsveld van de acties bij krijgt.

Al met al is de sfeer en het moreel bij de manschappen enorm hoog. Ze zijn dol enthousiast en doen met veel plezier hun werk.
Een taak van ons allen om dat zo te houden en een taak voor mij om dat te bewaken.

D'n Csm


2B

Dit is de Genie groep G2B  van 411 PantserGenie.
Van oorsprong zijn de meeste van onze groep ware bouwmachinisten maar voor de uitzending TFE 7 zijn ze in een record tempo omgetoverd tot echte I.E.D. hunters. Bij deze groep is NIETS wat ’t LIJKT en dat maakt deze groep zo sterk.

V.L.N.R

Bas is onze Boordschutter “de Bashtoen onder ons”. Deze Afghaanse look-a-like hoef je over het boordwapen niks te vertellen die kent hij van binnen en buiten. Met z’n rustige houding weet hij de inkoppertjes altijd op het juiste moment te plaatsen. Oja en hij is de BENJAMIN van de groep.

Bob heeft de belangrijke taak om ons in de coms te houden oftewel hij is onze verbindingsman. Hij doet er dan ook  (nog steeds) werkelijk alles aan om in deze taak de beste te zijn. Tevens is hij de 2de verkenner van dit clubje en zorgt hij met z’n minelab voor een veilig stukje weg.

Martijn (bekkie) is het baasje van dit clubje en verstaat zijn vak als de beste, met z’n 9 jaar dienst ervaring weet ie wel hoe hij een groep als deze aan moet pakken. Deze toekomstige vader laat niet over zich heen lopen en weet waar hij over praat,

De drukste van het stel is Rolf onze prettyboy. Deze altijd opgewekte vrolijke 40 mm schutter laat merken dat hij aanwezig is. Met z’n 2de taak als boordschutter is hij gedreven om deze taken als de beste uit te voeren. Als er meisjes tegen hem praten weet onze player er geen raad mee en slaat hij dicht. Tevens loopt hij nu op 4 voeten.

Edje, zijn bijnaam is Loekie hij is onze chauf. Deze loodst ons met gemak over bijna onbegaanbare wegen, echter hekwerken die al wat langer staan ziet hij wel eens over het hoofd. Waar hij altijd zo rustig overkomt weet hij de rust binnen in de groep te houden, met wat droge humor tussendoor maakt dit hem een gewaardeerd  groepslid.

In iedere groep zit wel een clown, bij ons luistert hij naar de naam Koen. Als hij achter z’n Minimi staat is hij een ware vechtmachine. Deze clown weet hoe hij mensen aan het lachen kan krijgen door gekke bekken te trekken en er dan zelf heel hard om lachen.

Maurice is de knoestige plaatsvervanger (de steun en toeverlaat van de groepscommandant)
Als er van hoger hand onlogische beslissingen worden gemaakt of de mannen geen zin hebben om te werken, is hij niet te genieten. Maar op gebied van Genie hoef je hem niks te vertellen want hij verstaat z’n vak. “voor een Limburger is hij best aardig”

Dit is Gijs de mineur en de dokter van de groep. Naast infuusjes aanleggen en dingen opblazen ligt hij graag in z’n bedje met z’n gezicht VAST op de laptop. Al met al is hij een prima doc en zorgt hij als 1ste verkenner voor het andere veilige stukje weg.


Click to set custom HTML

1A

Hier zijn ze dan: De befaamde groep 1 Alpha!!!

Vanzelfsprekend tot 1A benoemd even nadenken en je weet waarom.

Dan zullen we ze is even voorstellen:

 

Helemaal op links beginnend met pet zien we Sld1 Chris ofwel Christianus hij is de boordschutter .50, daaronder hebben we Sld1 Jeroen ofwel Lauwe en hij is de 1ste chauffeur , daarnaast staat Sgt1 Michel ofwel Mies hij is de groepscommediant .Naast hem staat Sld1 Willem ofwel Donny hij is de pontenier en Searcher , Daarnaast zit Kpl Bjorn ofwel Opa hij is de plaatsvervanger , Naast hem hebbe we Sld1 Koenradus ofwel Ladarino hij is de Searcher , en dan daar weer naast is Sld1 Rick ofwel Rickske hij is de 2de chauffeur en Searcher en dan tot slot Kpl Pim ofwel Pimmus hij is de Mineur en Searcher. Nu jullie dit weten is er vast veel interesse , maar dat is ook geen probleem want voor handtekeningen en mailadressen kunnen jullie altijd terecht bij Ton en berichten altijd welkom.

A-gp


Onze Smoo

Na het voorstellen van de Gngp’n 1C en 2C kan de staf natuurlijk niet achterblijven.

Ik wil hier dan ook als Smoo mee beginnen.

Mijn naam is Frank, ik ben de SMOO van 411 Gncie.
SMOO = Sergeant Majoor Opleidingen en Operatien


Zoals hierboven aangegeven ben ik verantwoordelijk voor de opleidingen en trainingen tijdens de voorbereiding op de uitzending. Tijdens de uitzending zal dat vooral de aansturing van het operationele gedeelte zijn. Tevens zijn we ook al weer bezig met het programma van 2009, ook dat gaat gewoon door.

Als ik terugkijk op onze voorbereiding, die voor mijn gevoel in het begin alles behalve vlekkeloos verliep door allerlei zaken die buiten ons vermogen lagen. Zijn we toch continu voor de volle 100% doorgegaan. Dit geld voor de hele Cie, van Sld tot Maj. Wij zijn er dan ook altijd van overtuigd geweest dat we er klaar voor waren. Dit was echter steeds het gevoel dat we hadden met z’n allen. Ik durf nu echter te zeggen dat het geen gevoel meer is maar een feit.

Als je hier ziet hoe professioneel  de Gp’n/Pel’s hier met hun werk omgaan, al diverse IED’s uit de grond hebben gehaald. Heel erg druk zijn met diverse storingen op het kamp (kunnen de reguliere nutsbedrijven nog wat van leren). Ook op allerlei andere gebieden wordt er door de Gncie gevraagd en ongevraagd advies gegeven, daar staan  wel  bekend maar emoet het toch maar doen.

Kortom hier staat een club waar u en ik echt trots op kunnen zijn.

Met vriendelijke Geniegroet

Smi Frank


1C

Hier zijn we dan de Charlie groep van het 1e peloton van 411 Pagncie. Het grootste gedeelte van de groep is 8 juli ingevlogen en sinds deze week hebben we iedereen binnen. Na 1 week acclimatiseren in Minhad zijn we hier nu zo`n 4 weken en we zijn dan ook aardig bekend met het gebied. Hierboven ziet u een foto van onze groep afgelopen week gemaakt in Chora dat ligt ten noorden van onze base kamp Holland.

Met bovenop de YPR onze Kpl mineur Arjen Eimert bijnaam Arie, Arie is prettig gestoord en vindt al die afgaanse kinderen wel wat. Dan op links Jos, Jos is onze 2e chauffeur en verder ligt hij vooral onder in de bak te slapen. Naast Jos hebben we Hylke, bijnaam schnitzel hij is onze mag schutter en hij is tevens onze medicijnman  voor als er iemand pijntjes heeft. Dan Mark onze chauffeur en cameraman naast hem Maarten bijnaam Billy dit is onze 40 mm schutter en pakezel dit vanwege het feit dat hij naar luchtmobiel wil dus kan hij best wat extra spullen voor ons meesjouwen. Dan op de klep Sebastiaan onze opa zijn leeftijd is dan ook onbekend naast hem zit ik, ik ben Peter en de commandant van dit stel naast mij zit Erik hij is mijn plaatsvervanger en ik verwacht van u dat heel het gastenboek vol komt te staan met felicitaties aan zijn adres want erik is nl. laatst vader geworden van een zoon genaamd Bruce kortom 1 charlie een gezellige groep waar de sfeer goed is en het werk lekker loopt.

 

Groeten Golf 1 Charlie 


2C

Voorstelronde 2C

Daar staan we dan, de 2C- groep in Uruzgan. Mooie foto natuurlijk, maar wie zijn die lui nou eigenlijk? We beginnen op links met Gijs, de boordschutter en YPR chauf van de groep. Daarnaast staat Michel, de dokter en 40mm schutter. Bijnaam: Lange. Dan komt Martijn, groepscommandant van de B-groep van het 2e, die voor deze actie met ons mee ging, maar dus eigelijk bij een andere groep hoort. Daarnaast Tam, de MINIMI schutter en onofficiele kok, met naast hem Geert, de explosieven deskundige (Mineur) van de groep. Bijnaam: Hennie. Schuin achter Geert staat Maarten, de groepscommandant van deze club. Bijnaam: Lankie. Naast hem Henry, de plaatsvervangend groepscommandant. Bijnaam: Dies. Uiterst rechts staat Wesley, de andere boordschutter/ toekomstig patria chauffeur. Bijnaam: Ballie. Op de foto mist Jim (bijnaam: Takkie), de reserve dokter/40mm schutter. Hij was helaas nog niet binnen toen we voor deze actie weg gingen, maar draait inmiddels gelukkig op volle toeren mee. Verder hadden we ook de Sgt1 Erik bij ons die inviel als chauffeur en de jr search advisor. Intussen hebben we de eerste dagen buiten de poort gehad en de eerste IED's gevonden, dus dat gaat lekker. Iedereen vermaakt zich hier prima, de sfeer zit er goed in en iedereen  heeft er zin in. Ook al missen we het thuisfront wel natuurlijk. Belangrijk is dat we op elkaar letten en elkaar steunen, en daarbij ook nog een hoop lol hebben. Kortom, het gaat super met 2C in Uruzgan